Nis

Değerler yolculuğu projesi kapsamında tüm sınıflarımızda bu ay'ın değeri olan vatanseverlik değeri ile ilgili etkinlikler yapmışlardır

Nis

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ramazan ÇOBAN 22.04.2024 tarihinde okulumuzda uygulanan Dilimizin Zenginliği Projesi ve BİGEP hakkında denetim de bulunmuştur.

Ziyaretlerinden ötürü müdürümüze teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerin farkındalığını artırmak ,onların aktif bir şekilde derse katılımlarını sağlamak adına : Görerek, bilerek,yaparak öğrenme adına fen bilimleri dersinde öğrencilerle "tohumdan bitki oluşumu"etkinliğini yaptık böylelikle öğrenci Kendi bitkisini kendi ekti ordaki çimlenme olgunlaşma evrelerini bizzat takıp etme olanağını yakaladı öğrenciler tohumlar ve çekirdekten değişik şeylerin de oluşa bileceğinin farkına vardılar bitkiler alaminin suya, güneşe , toprağa olan ihtiyaç yakından gözlemlediler  bu etkinliği yaparken çok keyif aldılar

Nis

BİGEP kapsamında; Melike ÇABUK isimli öğrencimizin okula devamlılığını sağlamak amacıyla 03.04.2024 tarihinde Müdür Yardımcımız Zafer YALÇIN, Rehber Öğretmenimiz Ömer GÜNEŞ, Sınıf Öğretmenimiz Pınar ÇADIRCI öğrencimizi ve ailesini ziyaret etmiştir. Öğrencimizin ailesine bilgilendirme yapılmıştır. Öğrenci okuluna yönlendirilerek eğitim ve öğretime kazandırılmıştır.

Nis

"Düşünüyorum, uyguluyorum, öğreniyorum" adlı etkinliğimizde amacımız öğrencileri klasik oyunların dışında oyunların da var olduğunu gösterebilmek ve onları eglenerek öğrenmeye yönlendirebilmektir . Mikado, Jenga, Mangala gibi strateji oyunları oynayarak düşünmeyi, zamanı yönetmeyi hem de strateji geliştirmeyi başardılar. Oyunlar sırasında galibiyet - mağlubiyet durumlarının üzerinde durularak fairplay kavramı öğrencilere aktarıldı

Nis

Öğrencilerin okuma alışkanlığını arttırarak öğretmen,öğrenci ilişkilerini sağlamlaştırmak hedeflenmektedir. Öğrencilerin kitap okumayı günlük iş haline getirip okuma,anlama yönünün gelişmesini sağlamak. Başarılı olan öğrencilere ödüllendirmeler yapılarak diğer öğrencileri daha çok teşvik edecek Okumayı,öğrenmeyi daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirecektir.

Nis

''Mangala Öğreniyorum'' adlı etkinliğimizde öğrencilerimize analitik ve stratejik düşünme becerileri kazandırma yanında zamanlarını eğlenceli hale getirmeyi planlamaktayız. Teneffüste şiddete dayalı oyunlar yerine sınıfta sakince zamanlarını geçirebilmeleri amaçlanmaktadır. Her oyunun sonunda galip geleni tebrik edip mağlubiyeti de kabul ederek fairplay ruhunu küçük yaşlarda kazandırmak da önemli bir husus oluşturmaktadır.

Nis

11 Ayın sultanı ramazan ayının son günlerine gelirken birlik ve beraberlik amacı ile iftar programı düzenledik. Program  okulumuz öğretmen ve idarecilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Aslolan birlikte geçirilen zamandır, küçük bir sofrada büyük mutluluklar paylaşalım.

Nis

" Ağaç yaşken eğilir " atasözünden yola çıkarak bigep kapsamında küçük yaşta çocukların okuma alışkanlığını kazanmaları için ailelerin de katılımıyla  her akşam saat 21:00 da okuma saati yapılıyor.

Nis

Ramazan ayı denilince akla gelen kültürümüzde yer edinmiş toplumumuza tarihimize mal olmuş ‘’Hacivat ve Karagöz’’ karakterlerini sınıfımıza taşıdık. Etkinlik öncesi sınıfa ‘’Hacivat ve Karagöz’’ karakterleri tanıtılıp haklarında genel bilgiler verildi. Teması ‘’Beklenmedik Mektup’’ olan oyunumuz için 3-H sınıfı olarak hazırlara başladık, başa takılması için külahlar hazırlandı. Pamuktan sakallar yapıldı. Oyun metni yazılıp hazırlandı. Sınıfça ikişerli gruplara ayrılıp karşılıklı herkes rol arkadaşı ile provasını yaptı. Daha sonra sırayla gruplar kendilerine has performanslarını sergiledi. Eğlenceli geçen oyunumuz sınıfta hoş bir sada bıraktı. Ramazan ayının ve toplumun kadim bir parçası olan ‘ Hacivat ve Karagöz’ karakterleri sınıfımızın ortak tarihi ve hatıraları arasında yerini aldı.

Mrt

Değerler yolculuğu projesi kapsamında mart ay'ı değerimiz sorumluluktu. 2/D sınıfı ve sınıf öğretmenimize emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Değerler yolculuğu projesi kapsamında tüm sınıflarımızda bu ay'ın değeri olan sorumluluk değeri ile ilgili etkinlikler yapmışlardır

Mrt

BİGEP kapsamında, ailelerinde katılımıyla evde  okuma alışkanlığı kazanılması amacı ile her akşam saat 21:00 da Öğrenciler aileleriyle okuma saati yapıyor.