Şbt

Okulumuz I/D sınıfı öğrencileri yaratıcı drama çalışmasına dayalı bir etkinlik oluşturmuştur. Etkinlikte matematik dersinde yer alan "Paralarımız" konusuna yönelik pazar yeri hazırlanmıştır. Pazarda satılan meyve ve sebzelerin fiyatları etikete yazılarak öğrencilerin ellerinde mevcut olan paralarla alışveriş yapmaları istenmiştir. Etkinlik sonunda günlük hayatta alışverişte kullandığımız paralarımızın tanınması ve alışverişten sonra para üstü almalarının öğrenilmesi hedeflenmiştir.

Şbt

BİGEP Kapsamında öğrencilerin okuma becerisini geliştirmek için düzenli olarak okuma yapılmıştır. Okuma alışkanlığı kazanmaları amaçlanmıştır. Çeşitli konularda ve farklı türde metinler okunarak kelime dağarcıkları genişletilmeye çalışılmıştır. Anlama becerisi üzerine çalışılmıştır. Anlama becerisini geliştirmek için tartışma grupları oluşturulmuş, metin üzerine tartışılmıştır.

Şbt

Yapılan etkinlike amaç çocukların karşılaştıkları her durumda doğru olanı anlatmalarıdır. Doğruk ve dürüstlük , iyi insan olmanın en temel şartlarındandır. Etkinlikte doğru olan davranışı sergileyen öğrenci aile içinde daha fazla sevilen kişi olmuştur. Doğruluk en güzel erdemlerdendir.  Bu erdemlere sahip olan insanlar toplum tarafından saygı görür.

Şbt

Öğrenme amaçlı yazma aktivitesi olarak 'Mektup Yazıyorum' etkinliğimizde, öğrencilerimiz Türkçe kelimleri yerinde ve doğru yazmayı pekiştirmiş, noktalama işaretlerine dikkat ederek yazmışlardır.İstanbul Esenyurt Orhangazş İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ile başlatılan bu mektuplaşma etkinliğinde birbirini tanımayan öğrencilerin kendilerini mektuplarıyla ifade edip tanımalarına ve sosyalleşmelerine imkan sağlanacaktır.

Şbt

21/02/2024 tarihinde BİGEP kapsamında öğrencilerin hayal gücünün ve düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanarak öğrencilere yarım bırakılan hikaye etkinliği verilerek bir ders saatinde 'YARIM BIRAKILAN HİKAYEYİ TAMAMLAMA' etkinliği yapılmış olup öğrenciler tamamladıkları hikayeleri tahtada okumuşlardır.

Şbt

Öğrencilerimizde sağlıklı beslenme bilincini artırma amaçlanarak, renkli görsellerle pano çalışması yapılmıştır.

Şbt

Şubat ayı BİGEP etkinliği 'Metin Tamamlama' uygulaması seçildi. 23.02.2024 tarihinde 'ORMAN' adlı metin sınıf tahtasına yazıldı, öğrencilere örnek uygulama üzerinden metnin kurgulanması gösterilip konu ile ilgili sorulan sorulara cevap verildi. Daha sonra öğrencilere A4 kağıtları dağıtılıp uygulanmaya başlandı. Uygulama sonunda öğrencilerin metinleri toplanıp değerlendirildi değerlendirme sonunda 3 öğrencimiz başarılı ve güzel kurguları için tebrik edilip ödüllendirildi.

Şbt

Öğrencilerimiz bir yılın yarıdan fazlasını okulda ve yakın çevresinde geçirmektedir. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimleri bu çevreden önemli ölçüde etkilenmektedir. Bizlerde 'Ben Temizim Okulum Temiz Projesi' ile öğrencilerimizi temizlik ve insan sağlığı konusunda kalıcı farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik komisyonumuz tarafından yapılan kontrolde en temiz ve düzenli seçilen sınıfımızı kupa ile ödüllendiriyoruz. 1F sınıfımız öğrencilerini ve Figen ÇETİNKAYA öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

16.02.2024 tarihinde BİGEP kapsamında öğrencilerin hayal gücünün ve düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanarak ‘Yarım Bırakılan Hikayeyi Tamamlama’ etkinliği yapılmış olup öğrenciler tamamladıkları hikayelerini tahtada okumuşlardır.

Şbt

Sıklıkla yazım yanlışı yapılan kelimeler renkli kağıtlar üzerine yazıldı. Öğrenciler yazım yanlışlarını tespit edip bantları ile üzerini yapıştırıp doğrularını karşılarına yazdılar. Yapılan çalışma panoda sergilendi.

Şbt

1- E sınıfı öğrencileri bir dönem boyunca okuma yazma çalışmalarıyla büyük bir yol kat etti ve karşılığında Okuma Bayramı 'nı  kutlamayı hak etti. Çocuklar bu günde pasta kesip fotoğraf çekerek halaylarla günün tadını çıkardı. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

20/02/2024 tarihinde 2/E sınıfında kelimelerin eş anlamlarını bulup tahataya yazma oyunu oynandı. Gönülllü iki öğrenci tahtaya gelip başla komutuyla birlikte kelime dolu kutudan farklı kelimeler çekti. Çektiği kağıttaki kelimenin eş anlamlısnı tahtaya yazıp kalemi amasanın üzerine ilk bırakan öğrencinin cevabı doğruysa o öğrenci oyunu kazanmış oldu. Diğer öğrencinin de cevabına bakıldı. Kelimelerin eş anlamları tekrar edildi.

Şbt

BİGEP kapsamında öğrencilerin hayal gücünü ve düşünme becerilerinin geliştirmesi amaçlanarak ‘Yarım Bırakılan Hikayeyi Tamamlama’ etkinliği yapılmış olup öğrenciler tamamladıkları hikayeleri tahtada okumuşlardır.