Nis

''Mangala Öğreniyorum'' adlı etkinliğimizde öğrencilerimize analitik ve stratejik düşünme becerileri kazandırma yanında zamanlarını eğlenceli hale getirmeyi planlamaktayız. Teneffüste şiddete dayalı oyunlar yerine sınıfta sakince zamanlarını geçirebilmeleri amaçlanmaktadır. Her oyunun sonunda galip geleni tebrik edip mağlubiyeti de kabul ederek fairplay ruhunu küçük yaşlarda kazandırmak da önemli bir husus oluşturmaktadır.

Nis

11 Ayın sultanı ramazan ayının son günlerine gelirken birlik ve beraberlik amacı ile iftar programı düzenledik. Program  okulumuz öğretmen ve idarecilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Aslolan birlikte geçirilen zamandır, küçük bir sofrada büyük mutluluklar paylaşalım.

Nis

" Ağaç yaşken eğilir " atasözünden yola çıkarak bigep kapsamında küçük yaşta çocukların okuma alışkanlığını kazanmaları için ailelerin de katılımıyla  her akşam saat 21:00 da okuma saati yapılıyor.

Nis

Ramazan ayı denilince akla gelen kültürümüzde yer edinmiş toplumumuza tarihimize mal olmuş ‘’Hacivat ve Karagöz’’ karakterlerini sınıfımıza taşıdık. Etkinlik öncesi sınıfa ‘’Hacivat ve Karagöz’’ karakterleri tanıtılıp haklarında genel bilgiler verildi. Teması ‘’Beklenmedik Mektup’’ olan oyunumuz için 3-H sınıfı olarak hazırlara başladık, başa takılması için külahlar hazırlandı. Pamuktan sakallar yapıldı. Oyun metni yazılıp hazırlandı. Sınıfça ikişerli gruplara ayrılıp karşılıklı herkes rol arkadaşı ile provasını yaptı. Daha sonra sırayla gruplar kendilerine has performanslarını sergiledi. Eğlenceli geçen oyunumuz sınıfta hoş bir sada bıraktı. Ramazan ayının ve toplumun kadim bir parçası olan ‘ Hacivat ve Karagöz’ karakterleri sınıfımızın ortak tarihi ve hatıraları arasında yerini aldı.

Mrt

Değerler yolculuğu projesi kapsamında mart ay'ı değerimiz sorumluluktu. 2/D sınıfı ve sınıf öğretmenimize emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Değerler yolculuğu projesi kapsamında tüm sınıflarımızda bu ay'ın değeri olan sorumluluk değeri ile ilgili etkinlikler yapmışlardır

Mrt

BİGEP kapsamında, ailelerinde katılımıyla evde  okuma alışkanlığı kazanılması amacı ile her akşam saat 21:00 da Öğrenciler aileleriyle okuma saati yapıyor.

Mrt

Bilinçli bir şekilde başkalarına sözel saldırı veya fiziksel taciz gibi zarar verme durumlarına Zorba Davranış denir. Bu durumların en az seviyede yaşanması ve öğrenciler arasında daha çok sevgi ile birleşmenin amaçlandığı panomuz sizlerle.

Mrt

BİGEP kapsamında rehberlik servisi tarafından sağlıklı yaşam için gerekenler, yetersiz beslenmenin olumsuz etkileri, kişisel temizlik, hastalıklardan korunma yolları, evcil hayvan bakımı, sağlıklı kıyafet ve ayakkabı seçimi, kaliteli uyku konularında öğrencilerimin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla bilgilendirici seminer verilip; TBM eğitimi kapsamında oluşturulan broşürler öğrencilerimize dağıtılmıştır.

Mrt

Kitap okumanın bireyin kişisel gelişimi üzerinde birçok olumlu etkisi mevcuttur. Bu noktada çocukların erken yaşta kitap okuma alışkanlıklarını kazanabilmesi için ebeveynlere oldukça büyük rol düşmektedir. Çocuklar ilk başta anne babalarını rol model alırlar ve yönlendirmelerine göre davranışlarını oluştururlar. Bigep kapsamında yapılan bu etkinlikteki amaç ise ebeveynlerin ve çocukların hergün düzenli olarak okuma yaparak bu alışkanlığı kazanmasıdır.

Mrt

1- E sınıfı öğrencileri tarafından BİGEP kapsamında geleneksel sokak oyunları oynandı. Çocuklar bu etkinlikle topaç çevirme , ip atlama , yakan top, yedi kule  gibi oyunları oynayarak vakit geçirmektedirler. Çocuklara  bir arada oynayabilme kültürü aşılanmakla birlikte çocuk oyunları da tanıtılmaktadır .

Mrt

3-D sınıfı olarak Bigep kapsamında ailelerimizinde katılımıyla her gece saat 21:00 da kitap okuma etkinliği yapıyoruz.

Mrt

3-G sınıfı olarak Bigep kapsamında ailelerimizinde katılımıyla her gece saat 21:00 da kitap okuma etkinliği yapıyoruz.

Mrt

Bigep etkinlikleri kapsamında 2.sinif ingilizce dersinde yaparak yaşayarak öğrenme tekniğinden faydalanılarak 'Fruits' ünitesi için öğrenciler manava  meyve alışverişi yapmaya gitmiştir.